lørdag, august 21, 2004

Ankomst

Som sagt så gjort, det ble pakket meget lett. Ankom Malaga 5 minutter før beregnet og var først ute av flyet uten at det hjalp noe særlig. Norge er jo efter sigende medlem av Schengen, men Spanjolene er mer uorganisert og redde for terrorister enn noen gang. Dermed ble alle passasjerer fra Norge ledet hen til samme kø som Sveitserne (som ikke er med og dermed MÅ vise pass). Det ble kaotisk, og de to passkontrollørene arbeidet i et svært bedaglig tempo, tilsynelatende uanfektet av de 300 som sto i kø. De ble jo litt overrasket da det dukket opp en rekke passasjerer som ikke hadde pass, og det hele stoppet opp til én med litt mer erfaring kom og ryddet opp.

Ikke det at det gjorde så mye, varmen er nok årsaken til at baggasjehåndteringen er på Gardermonivå og ikke prompte slik den var i mai.

Taxinæringen på solkysten må ha gode dager. Alle taxier er utstyrt med en atrapp vi kjenner som taxameter, men det er aldri i bruk. I stedet baserer man seg på utskrevne tabeller for å beregne prisen. Disse må ha vært skrevet ut i forskjellige tiår om man tro på takstene som forlanges. For ett år siden kostet turen fra Malaga til Elviria 42 Euro. I mai dette år, 50 Euro. Denne gang 59 Euro. Forstå det den som kan, inflasjonen i EU rimer dårlig med disse økningene. Muligens er det en overflod av velfødde nordeuropeere som driver prisene i været. Nå er det vel så dyrt som i Norge, og det sier jo sitt.

Er nå tilbake fra handletur og har nytt den grønne time på den vestvendte terassen. Som sedvanelig forsvant strømmen i området, og alarmer begynte å pipe i alle himmelretninger. Det ser ut til å ha gitt seg nå og strømmen er tilbake.
Nå har solen nettopp gått ned og det er vel på tide med litt mat, idag blir det en enkel entrecote fra Argentina, man skulle kanskje tro det var fisk som gjaldt her nede, men jeg er faktisk så sær at om jeg skal spise fisk eller skalldyr må innkjøpene gjøres på markedet i Marbella, det får vente til mandag.