torsdag, mars 10, 2005

Makeover og hoydemeter

Ja, ja, naa maa vi altsaa legge inn dagens oppforing paa en annen blog jeg har liggende. Vi overforer saa snart www.blogspot.com er opp igjen.

Gaarsdagens maaltid var enkelt. En burger paa Pub Mont Fort var hva vi trengte. God burger, men det var en tabbe aa bestille pommes frites ved siden av siden det allerede fulgte med. MMen vi trengte vel de ekstra karbohydratene ekstra porsjonen med pommes frites gav oss. Vi avsluttet tidlig, men ikke foer vi hadde fatt oss en shot som avslutning. Revenge gjorde susen. Den besto av gronn chartreuse, tequila, drambuie og tabasco. Den rev godt, en sikker vinner. Guttene var pent i seng klokken 22:00!

Oystein hadde litt handling paa programmet, en slags makeover kan man vel si. Den blaa posete jakken fra Norrona ble byttet ut med en orange sjefsjakke fra Mammut, sort hjelm og nye briller med tigeretui. Mens kreditkortet til makeoverkandidaten gikk varmt, forsokte Tor Erikk ogsaa aa kjope hjelm, men dog uten resultat. Feil farve eller for lite hode.

Dagens maal var jo aa overga gaardagens 8500 hoydemeter, og vi var jo litt paa helene efter litt for noen nodvendig shopping. Men vi var likevel i heisen klokenn 09:07. Starter som sedvanlig med noen carving drag ned fra Attelas (4), og gikk saa los pa dagens TUR.

Vi traverserte ned mot Rock Garden og klatret saa et par hundre meter oppover med ski feste paa sekkene. Tor Erik var selvsagt foest opp paa toppen (Oystein er som regel foerst i bunn). Efter litt nodvendig gjenopprettelse av vaeskebalansen var vi klare for en tur ned Hidden Valley.

Tilsynelatende fine forhold med masse pudder men en del skjulte steiner gjorde at det av og til litt "lugget" litt. Vi var helt mutters alene, ikke en heis eller annen skikjorer i sikte, ikke saa veldig mange som gidde aa klatre saapass mye. Videre nedover ble det meget bra, masse pudder og lange drag nedover. Tor Erik ble litt ivrig da vi naermet oss bunnen og holdt paa aa kjore ned i en dal det ikke er saa lett aa komme ut av. Vi trasket et par hundre hoydemeter opp til lunchstedet over et par jordras og diverse. Meget bra lunsj og lite folk paa en liten taverna i en bortgjemt dal.

Saa satte vi kursen videre mot Mont Fort og dro ned kuleloypen til Tortin i et kontinuerlig drag (1600 hoydemeter). Kom oss saa tilbake mot Attelas og forsokte oss paa en tur opp til Mont Gele, men ble stoppet av en vakt. Dette til tross for at Oystein mente seg aa vaere en fullbefaren mountain guide med sin nye selvlysende jakke og svart eggeskall pa hodet. It was not to be :(.
Tok et par tre fire drag i danskebakkene hvor de tilstedevaerende engelskmenn og dansker kom til anvendelse som rundingsboyer. Saa var det paa tide med lit mere moro.

Vi dro opp til Attelas igjen og satte utfor i couloiren som gaar ned under heisen. Der er det veldig bratt og veldig trangt, men Tor Eriks bekymringer ble gjort til skamme. Som han i skrivende stund kommenterer det (paa afterski paa Pub Mont Fort), "Kongetur !!!!".
Vi oppnaade dagens maal og passerte 10000 hoydemeter med god margin (11100). Og vi maa heller ikke glemme de 250 metrene vi klatret oppover.

Naa er det snart paa tiden med et besok pa et av gaffelstedene til Oystein. Rapport folger.