mandag, mars 14, 2005

Siste økt og ny rekord

Vi var som vanlig tidlig oppe og spiste frokost på hotellet (som ikke var helt på høyde med den i Verbier).

Var med første gondol opp klokken 08:45. Strålende vær som vanlig. Vi var litt laidback til å begynne med og tok et par carving drag fra toppen og ned til Argentiere. Vi hadde veid mye frem og tilbake hvor vi skulle tilbringe dagen, men fant til slutt ut at det var såpass bra her at det ikke var noe poeng å forsøke noe annet. Vi økte på efterhvert og gikk over til frikjøring i det enorme området på La Grand Montets. Da klokken var 13:00 dro vi over mot en liten refuge som ligger oppe i fjellsiden. Der var det fullt men vi fikk bord 14:00. Kjørte et par runder til og kom tilbake en time senere, skrubbsultne og med 12000 høydemeter unnagjort. Spiste dagens som var en slags svinestek med stekte poteter med litt salat på siden. Perfekt mat for oss akkurat da.

Mens vi spiste skyet det til og første turen var litt tung. Så kom solen atter tilbake og vi kjørte som besatte mens sneen sprutet. Hadde efterhvert funnet en meget bra rute nedover fjellsiden som maksimerte antallet vindpudderoverstrødde kuler pr. nedfart. Rakk siste egg opp fjellsiden med 1 minutts margin klokken 16:20. Vel nede kunne vi notere oss for 17100 høydemeter som jo er ny rekord for turen. Nå var vi ganske fornøyde med oss selv.

Vi tok en rask dusj og dro inn til Chamonix med buss. Fant så afterski stedet Choucas som Per Øyvind og Øystein frekventerte da de var her under utbruddet av gulfkrigen for 14 år siden. Stedet var kanskje noe falmet siden den gang, og den blonde skjønnheten som sto bak baren var ingen steder å se. Men de hadde da livemusikk og viste skifilmer så vi fikk da feiret oss selv. Dro så innom Athmosphere (som vi hadde fått anbefalt). Den viste seg å servere god mat, muligens litt pretensiøs. Vi drakk god vin til (selv om de fånyttes forsøkte seg på flytte årgangen 6 år fremover fra 1996) og avsluttet med en digestiv.

Vel tilbake i Argentiere datt vi innom en lokal pub hvor det var litt liv og tok en øl der. Men som tidligere var det ikke mye futt i oss såpass sent og vi var i seng 01:00 som jo også er ny rekord for denne turen.

Skal man til Chamonix, er det hyggligere og mer praktisk å bo i Argentiere. Der har man tre fire bra restauranter og et par tre barer, internettcafé (som vi ikke fant i Chamonix) og en litt mer "relaxed" atmosfære.