lørdag, januar 24, 2009

Le table d'Adrien skuffer

Vi testet Verbier's nye stjernerestaurant, Le table de Adrien, igår. Restauranten ligger på 5 stjerners hotellet, Chalet Adrien, og omgivelsene var typisk for slike luksushoteller. Overdesignet interiør og et klientell med diamantene og eskortene på plass.

Besøket startet bra med en liten amuse bouche med salat og varrøkt makrell, vi tok menu degustiation, hvis tema for tiden var sorte trøffler. Maten var passabel, men ikke på stjernenivå. De fleste rettene bar preg av mer stil enn innhold. Alt for mange ting på tallerkener, tendenser til bygging tårn som lett raser sammen når man forsøker å spise rettene. Komplekse retter gjorde at alt tok veldig lang tid - maten var ikke varm og betjeningen var særdeles uerfaren.

En av rettene, fera (fisk fra Lac Leman) ble presentert pakket inn i purre og fylt med trøffler slik at den så ut som en pølse. Disse ble pochert i en purrebuljong og ble presentert liggende i en jerngryte. "Pølsene" ble dissekert ved bordet og dandert på en kald tallerken med tortellini og sprøstekt purre samt en saus av typen skum. Siden menyen var fersk, ble vi bedt om å komme med kommentarer. Vi sa klart i fra at vi ville foretrekke form over presentasjon og at ting ble forberedt på kjøkkenet for å ha bedre temperaturkontroll. Litt efter at vi hadde avgitt dom til hovmesterinnen, observerte jeg at hun klarte å miste en av "pølsene" på gulvet. Mulig de tar lærdom her.

Når vi kom til osten fikk vi servert en porsjon de fleste ville hatt problem med å spise opp om det var det eneste som ble servert.

På tampen fikk vi atpåtil presentert feil pris på rødvinen vi hadde bestilt. Bare flaks at jeg husket hva vinen kostet og fikk rettet opp regningen.

Alt i alt en stor skuffelse, avbefales.


Samme problem rammet de fleste av de andre rettene.