torsdag, januar 26, 2006

Ankomst Melilla

Flighten gikk helt uten problemer til tross for SAS uroen. Ved ankomst Malaga, benyttet vi tiden til en lunsj på flyplassen. Vi fant en bortgjemt spansk restaurant som skulle vise seg å være helt ok. Den iskalde ølen i frostede glass var kjærkommen.

Vi sjekket så inn på Iberias flight til Melilla og ankom enklaven efter en halvtimes flytur over middelhavet. Ved innflyvningen kunne vi helt klart se "muren", to piggtrådgjerder med en gate i mellom som skilte byen fra det omkringliggende Marocco.

Vi fikk litt anvisninger på hotellet, Hotel Puerto Melilla, og tok en runde i byen. En god blanding av nye og litt gamle slitne bygninger. Været var strålende, sol og rundt 18 grader. Vi tok en øl i havnen, reflekterte litt over byen og dens historie, og fikk med oss solnedgangen.

Byen virker forlatt, ikke mange turistene her. Vi fornemmet en anelse mystisk aura derover. Vel tilbake på hotellet, booket vi bord på det som skulle være byens beste resaurant, Brabo, klokken 21:30 (les, vi er i Spania, de åpnet ikke før).

Vårt forsøk på å ordne videre transport mot neste mål, Chefchaouen, var ikke like vellykket. Tydelig at det ikke er vanlig å sende turister ut av Melilla til Marokko. Vi endte opp med å booke en taxi til flyplassen i Nador, 15 syd for grensen, hvor vi via telefonisk internett har reservert en leiebil uten skikkelig bekreftelse.

Vår valgte fjellby viste seg helt umulig å booke hotelrom i. Vi fikk forklart i litt underlige vendiger at dette skyldtes at Marokkos konge, Mohammed VI, var på besøk. Vi har besluttet å foreta nye undersøkelser en route.

Den foreløpige plan er å ankomme Chefchouen imorgen kveld, finne losji for natten og neste dag forsøke en bestigning av det høyeste fjellet i Rif kjeden, Bouhalla, som rager 2170 meter.

Nå er det på tide med litt mat, fortsettelse følger.