fredag, januar 27, 2006

Restaurant Brabo endrer kursen

Vi ankom restaurant Brabo 21:45 og de tente lysene for oss siden vi var tidelig ute. De kom efterhvert et par andre gjester til, men det var åpenbart at vi ikke hadde påtruffet høysesongem.

Det viste seg at det eldre ekteparet som driver restauranten sammen med sin datter, var av belgisk/flamsk opprinnelse. Ifølge våre guidebøker skulle dette være en av Melillas beste restauranter, noe som skulle vise seg å være riktig.

Maten kan vel best beskrives som "Mors kjøkken". Enkelt tilbredt, ferske råvarer og lite fiksfakserier. Vi spiste først husets kalvepate, som ved nærmere eftersyn viste seg å være en slags terrine. Så fulgte sjoekreps, som kom skrellet og "deveined", meget bra, ren og klar smak av råvaren. Videre, belgisk kalvekotelett, som var helt fremragende. Til dette drakk vi en spansk Grand Reserva Imperial 1995, udmerket. Til dessert, en Antwerp spesial, som viste seg å være et coktail glass med sjokolademousse, krem og andre godsaker, en god gammeldag trifle om man vil, strålende.

Innimellom maten fikk vi snakke med mor på kjøkkenet, som var den med best kontroll på engelsken, og som absolutt var sjefen over all sjefer. Vi la frem våre planer om tur via fjellene, og hun frarådet oss sterkt å denne rute. En ting, er at kongen og hans følge sannsynligvis vil forhindre oss i å få fullt utbytte av våre planer, en annen, at veien ikke er så god som den burde være. Hennes råd var klart, dra til Fes, Marokkos kulturelle vugge og religøse sentrum. Vi omkalfatret umiddelbart våre planer, og fikk henne til å komme med sine anbefalinger angående hotell, vi fikk hennne endog til å booke noen rom til oss.

Dermed er kuren endret og neste stopp er Fes, Medinaen ble spesielt anbefalt.

To be continued.