mandag, januar 30, 2006

El Lago

Efter å ha installert oss i leiligheten, fikk vi uten problem bestilt bord på den lokale restauranten på området, El Lago.

Det var ikke mange andre gjester, men vår kelner, som jeg kjenner godt fra tidligere, kunne fortelle at det var fullt hus dagen før. Vi bestillte dagens meny, cava, en meget god hvitvin, og en lovende rødvin. Alle viner ble nærmest automatisk dekantert.

Vi fikk en appetizer med reker, kaviar og grønnsaker som ble overhelt med Ajo Blanco. Videre en canneloni med sjøkreps, sautert søtelig løk, pesto og frisk salat. Vaktel, bryst og lår, med en fritert bakelse fylt med spansk blodpølse. Denne retten var virkelig en killer. Så fulgte en flat fisk a la Sole, men lokal, med røket piquillo pepper og pinjekjerner, servert med en puré suprise. Meget bra, dog mente Lars å ikke like mat som smakte røkt, men spise likevel opp alt. Hovedretten var hjort som var så mør at den smeltet på tungen. En pause for å drikke opp rødvinen. Så fulgte to udmerkede desserter, sjokolade med eplesorbet og krydderbrød med en annen sorbet og god saus. Alt avsluttet med espresso og digestiv.

Kelneren kunne fortelle oss, i det vi var i ferd med gå, at de hadde fått en stjerne i Guide Michelin. Forventet og fortjent. Jeg har jo tross alt skrevet til Guiden og gitt min approval efter forrige besøk her.