mandag, januar 30, 2006

Exit Marokko

Efter en heller semmer frokost reiste vi ned til havnen, vi hadde fått opplyst at båten til Spania gikk hver time, men at hurtigbåten ikke gikk før 14:00. Det viste seg å være desinformasjon. Vi var der rundt 10:00, og fikk billett til en båt som skulle gå 10:30, og beskjed om å haste da passkontroll og desslike ville ta en del tid. Vi benyttet oss av kunnskaper tilegnet i barndommens heiskøer og var på plass i båten 10:07.

Turen over gikk smertefritt, det var greit å legge Afrika bak seg nå. Vi kom inn mot Gibraltar og fikk en flott innseiling i strålende vær mot havnen i Algeciras, en imponerende stor containerhavn, Mærsk container skip alle vegne. Vi klarte å komme oss ut av båten som førstemann og gikk radig igjennom passkontrollen uten problemer.

Vel fremme sonderte vi mulighetene for videre transport. En buss, som ville ta ca. 1:45 minutter var klar for avmarsj en time senere. Vi noterte oss dette og gikke for å høre hva en taxi til Marbella ville koste. Litt dyrere, men ikke avskrekkende, så da gikk vi for det.

Vi ankom Marbella rundt 14:00 (klokken ble jo stilt en time frem) og inntok lunsj på en bistro i gamlebyen. Vi fikk bord ute, solen skinte, maten var god og alt var vel.