mandag, januar 30, 2006

Fes / Tanger med tog

Vi gikk i god tid mot toget som skulle bringe oss til Tanger. Vi hadde reserverte biletter på "første klasse" og fant til vår forskrekkelse, at vår anviste kabin var fyllt opp av lokale reisende som hadde tatt seg "til rette" og det var svært lite fristende å entre den overfylte kabinen med våre midtseter, å la hotellet ordne noe så enkelt som togbiletter er ikke å anbefale. Vi gikk tilbake for å sondere mulighetene for egen kabin, noe som viste seg å være umulig.

Vel tilbake i vognen, fant Lars en tom kupé, og vi satte oss til rette ved vinduet. Toget satte seg i bevegelse. Første klasse på disse kanter kan ikke sammenlignes med tilsvarende på våre kanter. Vognene er slitt og det vanskelig å forestille seg hvorledes det er på annen klasse. På første stopp kom en ung studine, åpenbart fra et høyere sammfunnslag, og senere steg en ung miltarist og en dame rundt 30 med en viss eleganse inn i kupeén. Ingen fravristet oss vår vindusplass og det ble efterhvert en trivelig tur.

Vi ankom Tanger efter litt over 5 timer og tok en taxi til hotellet (et ærverdig kolonialt hotell Lars hadde bodd på tidligere). En liten stroll rundt byen, et besøk på en bar, og vi hadde et helt greit måltid på hotellets marokkanske restaurant. Her var kelnerene kledd i lokale kostymer og maten var helt grei, men ikke på nivå med gårsdagen.