søndag, januar 29, 2006

Kaldt bad og Medinaen besøkes igjen

Vi hadde avtalt å møtes klokken 08:00 ved hotellets enorme utendørs svømmebasseng for et morgenbad. Det var grått i været og bassenget så slett ikke varmt ut. Jeg stupte uti og svømte (i kuldesjokk, vannet holdt ikke mer enn 10-11 grader) tur / retur, ca 50 meter, og sto å hutret da Lars dukket opp. Han fikk seg også et forfriskende bad, som dog gjorde kortere innhugg i tidsaksen.

Efter frokost, som var relativt bra, dog uten svin i noen som helst form, gikk vi avgårde mot Medinaen i håp om en litt bedre opplevelse enn foregående dag. Vi gikk inn fra motsatt side, ved det kongelige palass, som er helt enormt, omgitt av høye murer men desverre stengt for pleben. Vi gikk i i en travel markedsgate på måfå, fikk med oss byens største park, som var stille og litt forfallen, men en artig kontrast til det omkringliggende mylder. Vel igjennom, kom vi plutselig inn Medinaen. Her var det liv og røre, vi stoppet opp på en liten kafé for å suge inn atmosfæren og drakk mint-te. Lars fikk barbert seg hos en lokal spesialist, og virket svært fornøyd med resultatet.

Vi støk igjennom Medinaen, et nettverk av små handlesmug, hvor utvalget var enormt, her selges det meste, håndtverksartikkler, skinn, mat, krydder, musikk og mye annet. Mens vi gikk ressonerte vi oss frem til at utgangen best ville finnes ved å gå nedover, dette fordi vann og avfall ellers ville samlet seg i et gjørmehull på bånn.

Efter vel en time var vi igjennom, meget godt fornøyd med besøket. Vi fikk et helt annet inntrykk en dagen før, vel verdt et besøk. Vel nede, og stadig avvisende i forhold til de mange som ville selge oss noe vi ikke ønsket, tok vi en Petit Taxi (en slags folkedrosje) tilbake til hotellet, sjekket ut og tok en ny bil prokurert av hotellet ned til jernbanestasjonen. Vi hadde fått consiergen til å reservere billetter til Tanger på første klasse med faste plasser.