lørdag, januar 28, 2006

Med taxi fra Melilla til Fes

Fredag 18:30

Vår taxi kom som avtalt kl 10, og vi satte kursen mot grensen, der var det påfallende mange som ville inn i Spania, og svært få som ville inn i Marokko. I passkontrollen møtte vi en amerikansk expat med lang fartstid, han kunne fortelle at det neppe var fantes noen utleier av biler på flyplassen i Nador.

Vi kom oss greit gjennom grensen, og ba sjåføren droppe oss av på taxiholdeplassen i Nador, han var åpenbart ikke lysten på å kjøre oss til flyplassen. Vi valgte å fortsette mot bedre vitende dithen på basis vår internettreservasjon. Flyplassen var et eneste stort kaos, antagelig fordi det var fredag (helligdag her) kombinert med et eller annet relgiøst arrangement. Hundrevis av uniformerte politimenn var også åpenbart tilstede.

Efter at en politimann hadde insistert på å følge oss til Air Maroc stasjonen, og derifra blitt henvist til en tom informasjonsskranke ga vi helt opp leiebilprosjektet og vandret ut for å finne en taxi.

Vi fant bilen som så best ut og forhandlet via en politimann om prisen for en tur til Fes, 315 km unna. Vi avtalte en pris på 1000 dinarer, og fikk beskjed om at turen ville ta rundt 5 timer. Efter at den nødvendige "fee" var betalt til den lokale politistasjonen var vi igang.

Vår traversering av Marokko viste seg å forløpe adskillig hurtigere enn antydet. En spennede reise gjennom omskiftelig landskap, som ble stadig grønnere jo nærmere vi kom Fes. Treogenhalv timer skulle vår fartsgade sjåfør prestere, 1000 forbikjøringer senere, imponerende.

Sjåføren mente å ikke vite hvor vårt hotel, Jnan Palace, befant seg, da det plutselig dukket opp en ivrig mopedist, som helt gratis skulle geleide oss til målet. Da vi kom frem ville han tilby sine tjenester som guide, men vi ville helst slippe. Han fikk en dollar.

Hotellet var meget luksuriøst, og vi fikk våre rom til strekt rabatterte priser. Vi spiste en under middels god pizza og la fra oss baggasjen.