tirsdag, mai 30, 2006

Topptur, Byttbelytt, Sol e Sombra

Søndag

Vi våknet relativt sent og efter en solid frokost gikk turen til naturreservatet Refugio de Juanar. Vi klatret pr bil inn i den bortgjemte grønne dalen, fjernt fra designbutikker og solkystens essensia. Fra vel 800 meter gikk vi opp mot utsiktspunket ut over kysten. Tor, Kristine og undertegnede dro av til høyre opp mot den karakeristiske spisse toppen "Korset av Juanar" (1200 meter), de andre nøt utsikten fra Miradoren. Det er en fantastisk utsikt her oppe, absolutt verdt en tur. Husk skikkelige sko, anbefaler ingen å kopiere Kristine som besteg toppen iført sandaler, en bragd. Husk RIKELIGE mengder vann.

Vel tilbake, en tur på stranden, etc. etc. Efter en liten drink i ly av solnedgangen, spaserte vi ned til El Lago for middag. Meget bra som vanlig. Vaktelen, stadig like god og vi kunne nesten høre et svakt "bytt belytt" fra vaktelfamilien. Vi avsluttet med særdeles viskøs og minneverdig 30 år gammel søt Pedro Ximenes fra Malaga.

Mandag:

Morgenbad. Ekspedisjon til politistasjonen i Marbella, som vi til slutt fant efter en hel del famling, der Cathrine og Øyvind ble plassert i avhør. Vi andre dro igjennom det meget hyggelige området i nærheten, kikket på motorsykler og fant en meget artig kjøkkenbutikk, full av krimskrams, proft kjøkkenutstyr, maling og vaskemidler. Selv falt jeg for en orange salatslynge på størrelse med en stor bøtte, men klarte å ikke falle ut i fristelsen.

Da vitnene var møre og gjennomavhørt av tunghørte røykende politimenn i et trangt kontor med solkystens værstinger som tapét, uten at dét nødvendigvis førte til annet enn papirarbeid, repetisjon og svakt ubehag om lettere bortkastet og kostbar feiretid, inntok vi en sen frokost hos Antonio. Bra som alltid.

Gjestene handlet inn ansjos, tunfisk, skinke og diverse som ballast til turen hjem. Strand. Drink. Taxi til Marbella (riktig pris er 11.60). En sherry, skinke og en øl hos Antonio. Fikk anbefalt en liten restaurant rett rundt hjørnet, Sol Y Sombra, som var fantastisk. I neonlys og normalgrelt spansk interiør, kom den ene velsmakende forrett ut av kjøkkenet efter den andre. Fersk ansjos lett marinert, paprikasalat, fritert Calamari, ditto Calemaritos (mindre), salte torskekroketter med spisskummin, grillede ferske reker. Alt efterfulgt av en meget velsmakende Pallea men kanin, blekksprut, reker+++. Tre flasker frisk enkel hvitvin. Kaffe og appelsinlikør på huset. 120 Euro for fem. Anbefales sterkt. Avsluttet med en grappa på terrassen, gjester i seng og for meg, disse ord.

God natt.