fredag, juli 07, 2006

Ryanair, Cromlix og kaniner

Efter en kort tur innom jobben var det tid for familiens tur til Skottland i anledning Sr. Johnsens 70årsdag. Undertegnede har agert agent og organisator og har funnet det jeg tror er et godt fundament for turen.

Første stadium på turen var å komme seg til lufthavnen i Sandefjord, Torp. Uproblematiske trafikkforhold. Ingen bøter. Ute i god tid. Sjekket inn og betalte ekstra for moderns golfbag (jeg har store problemer med å fatte poenget med å drasse på alt dette metallet, men slik er vistnok nødvendig).

Vi ble, på bakgrunn av faderns noe begrensede fremkommelighet elvert til den ikke helt korte køens hode og kom først inn på flyet. Ingen problemer, en og annen hadde nok skeptisk til om Ryanair ville være istand til å levere. Nytt for mange. Flyreisen gjør definitivt ikke et stort innhugg i turens ellers romslige budsjett. Leiebiler var ordnet gjennom Herleif i EventTravel og jeg stakk rett ut efter landing og ordnet begge biler hos Avis. Lurt, 5 minutter efterpå, lang kø. Mr. Glenn (svoger) ble tildelt en Renault Laguna, og jeg en Pegeout 407. Når en anselig mengde ordning og fiksing med barnesete og toalettbesøk var unnagjort kom vi endelig opp og avsted (noe som tok den beste delen av en time).

Vi ankom Cromlix House www.cromlixhouse.com rundt 18:15. Hotellet ligger et par mil fra Stirling og et par småveier inn fra M9. Vi kjørte gjennom et par sjarmerende småbyer og fant enkelt frem. Veien opp slynget seg gjennom en stor skogrik eiendom og da vi kom frem åpnet ”slottet” seg opp foran oss. Antallet kaninsighinger i løpet av den korte turen gjennom parken bragte minnene til filmen Jean de Fleurette (dere vet, der hvor Gerard Depardieu meget ivrig går igang med kaninoppdrett). Dog, her var de åpenbart ikke tynget av provensalsk tørke. Huset er mange hundre år gammelt og vi fikk tildelt en utdmerket seleksjon av hotellets rom. Suite med ekstra rom til min søster og familie (med et meget imponerende orginalt minst 100 år gammelt toalett), en annen suite til opphavet og et slags tårnrom til meg (med et teppelagt bad på 30 kvm, vi er dog i Skottland).

Barna fikk egen pasta og stivede servietter og så ut til å være meget fornøyd med det. (Dog hadde jeg ikke hjerte til å fortelle dem hva kjøttsausen var laget av).

Efter å ha lest litt i lødig litteratur tilrettelagt av hotellet dukket efterhvert hele bøtteballetten opp. Vi tok et glass Champagne med gode kanapeer og bestemte oss for menyen. Fadern, undertegnede og Mr. Glenn gikk for kamskjell, krabbe og gaspachosaus, damene en slags bakelse med varm chevre og skinke. Til dette en hvit burgunder, fra Rully, leskende vare.

En enkel og konsentrert suppe med sopp fra eiendommen fulgte så, meget bra.

Fadern forsatte med egnens lam, de andre herrer med Angus beef og oksehale, damene med Halbut (kveite) med ertepuree. Til kjøttet en meget god Gevrey Chambertin fra 2002, utsøkt.

Dessertene fordelte seg mellom Creme Catalane med friske bær, bananparfait og en terte med mandel, aprikos og vanlijeis. Selv tok jeg et glass Riesling fra Canada av alle steder. Forfriskende.

De yngste herrene avsluttet med en Caol Ila whisky, god og sterkt røksmak, uten at det evnet å jage myggen fra vår posisjon foran hotellet ved den store plenen.

Alt i alt, en meget bra start.