fredag, august 11, 2006

Gjensyn med markedet

Vi hadde en liten oppgave før markedet, en tur til Ojen og Luis på vinmuseet for å ordne med besøk hos en sherryprodusent i Dona Mencia. Efter litt frem og tilbake fikk vi orden på det, avtalte å treffes dagen efter i det som er et litt ukjent sherryområde, provinsen rundt Cordoba.

Det er alltid en fornøyelse å komme tilbake til Marbellas hjerte, markedet. Bjørn gikk amok med sitt nyinnkjøpte Nikon D-200 og skiftet linser i hytt og gevær mens jeg handlet frukt og grønnsaker, reker, kamskjell, mulle, fersk lomo de Iberico og ymse annet. Det tar jo litt tid å handle her, men det er alltid en fornøyelse. Grønnsaksdamen kjente meg igjen og jeg overbrakte hilsner fra familien V. De hadde med sine fire barn og daglige nærvær satt sine spor her. Fra dem hadde jeg også fått diverse anbefalinger hva angår slakter og pølsemaker, noe som kom til anvendelse.

Vi lot varene ligge i kjølebag og spiste lunsj hos tapaskongen Antonio, det var bra som alltid.

Vel tilbake efter utpakking og kjøleskapplassering av våre innkjøp – Strand som foregående dag.

Jeg renset og preppet til den store gullmedalje og serverte diverse småretter på løpende bånd efter at solnedgang. Ruccolasalat med tomatvinagraitte og gamberos. Langustinos med hvitløk, chilli, persille og hvitvin. Kamskjell med absinthsmør. Filéter av mulle varmet kort i ovn med hvitvin med pistou. Lomo de Iberico med en maurisk tørrmarinade. Enkle råvarer uten for mye fuss. Drakk god vin vi hadde kjøpt hos Luis i Ojen.